For the English version please click here!

Autofolderbeurs Venlo

De beurs
Er zijn in Nederland maar weinig beurzen specifiek voor autobrochureverzamelaars. Op zondagmiddag 29 oktober 2023 is het tijd voor de veertiende Autofolderbeurs in Venlo! Deze zal weer plaats hebben in gemeenschapshuis De Bantuin in Venlo ('t Ven) aan het Pastoor Kierkelsplein. Hieronder vindt u alle informatie over de beurs en leest u hoe u ruimte voor een eigen standje kunt reserveren.

Collectie
Op de beurs zijn meer dan 10.000 voornamelijk brochures, maar ook boeken, persmappen en dergelijke te vinden van vele verschillende voertuigen. De meeste items van personenauto's, maar ook enkele bestelwagens, vrachtwagens, bussen en motoren. De oudste brochures zijn van voor de Tweede Wereldoorlog, de jongste komen dan net vers van de pers van de Autosalon van Parijs voor degenen die daar zelf dit jaar niet naar toe gaan. Naast Nederlandse brochures zullen er ook veel internationale brochures tussen zitten van modellen of merken die in Nederland nooit geleverd zijn. Natuurlijk zijn er ook een aantal zeer exclusieve brochures present.

Ruilen
Bij de meeste standhouders is het geen probleem om brochures te ruilen, neem daarom zeker Uw eigen dubbelen mee!

Datum en openingstijden
De beurs heeft plaats op zondag 29 oktober 2023 van 14:00 - 17:30 uur.

Entree
De entree is gratis voor elke bezoeker.

Standhuur
Het is mogelijk een tafel op de beurs te huren om de eigen brochures op uit te stallen. De kosten zijn 10,00 euro per grote tafel (circa 1,80 meter) of 7,50 euro per kleine tafel (circa 1,30 meter), reserveren via e-mail verplicht. Uw reservering is pas definitief na ontvangst van uw betaling. Uit de opbrengsten van de tafelverhuur wordt de locatie betaald. Zo kan de entree gratis blijven.

Het annuleringsbeleid:

* indien wij de beurs door omstandigheden (waaronder bijvoorbeeld, maar niet beperkt tot coronamaatregelen die het organiseren van de beurs onmogelijk maken) moeten annuleren, zullen wij het bedrag volledig en zonder inhouding van administratiekosten aan u terug storten

* indien u uiterlijk een week voor aanvang van de beurs annuleert, zullen wij u het bedrag van de reservering terug storten onder aftrek van 5 euro administratiekosten

* indien u minder dan een week voor aanvang van de beurs annuleert, maar wij uw reden voor annulering op korte termijn acceptabel vinden (zulks geheel door ons te beoordelen), zullen wij u het bedrag van de reservering terug storten onder aftrek van 5 euro administratiekosten

* in geval van een no show of annulering na aanvang van de opbouw van de beurs, zullen wij geen enkele vorm van restitutie toepassen

Het is niet toegestaan brochures uit te stallen in de auto op de parkeerplaats, op de tafels in de kantine of op andere niet geboekte plaatsen binnen een straal van 100 meter van de folderbeurs. Buiten deze straal (binnen de gemeente Venlo) is het niet toegestaan om op welke wijze dan ook reclame te maken voor deze illegale activiteiten.

Toegankelijkheid mindervaliden
Het pand is goed toegankelijk voor mindervaliden. Het is geheel gelijkvloers en de drempels zijn weggewerkt. Wel kunnen de gangen bij grotere drukte aan de smalle kant zijn voor rolstoelen. Er is tevens een aangepast invalidentoilet in het pand aanwezig!

Versnaperingen
De bar van het gemeenschapshuis is tijdens de ruilbeurs gewoon geopend. Drankjes en versnaperingen zijn verkrijgbaar voor schappelijke prijzen.

Locatie
De autofolderbeurs wordt gehouden in gemeenschapshuis De Bantuin in Venlo (buurtschap 't Ven), Pastoor Kierkelsplein 20. Dit is een zijstraat van de Straelseweg. Het gemeenschapshuis deelt een pand met de Sint Michaƫlkerk, de kerk van 't Ven.

Route
De beurs is gemakkelijk bereikbaar. De locatie beschikt over een ruime eigen parkeerplaats. Een routebeschrijving vindt U hieronder:

 

Bereikbaarheid per auto vanuit alle richtingen

Volg de A67 in de richting van Duisburg (Duitsland)

Neem afslag 41 (Venlo)

Bovenaan de afslag rechtsaf

Bij de volgende verkeerslichten rechtsaf (LET OP: flitser)

Kleine kruispunt rechtdoor

T-splitsing met plateau rechtdoor

Volgende kruispunt (met plateau) linksaf

Na circa 100 meter kun je op de parkeerplaats aan je linkerzijde je auto kwijt

Daarna loop je bij het bordje De Bantuin naar binnen

 

Vragen?
Mocht U nog vragen hebben, kunt U per e-mail contact opnemen met de organisatie door hier te klikken.